Veurne

Vaccinatiecentrum Veurne: een derde van de genodigden komt niet opdagen

Vreemde vaststelling in het vaccinatiecentrum van Veurne afgelopen weekend, een derde van de genodigden kwam niet opdagen. Er waren 200 vaccins voorzien voor mensen in de zorg. 70 van hen reageerden niet op de oproep. De centrumleider reageert verbaasd. 

De 200 vaccins waren voorzien voor artsen, tandartsen en thuisverpleegkundigen. Mensen die dus dagelijks in contact komen met patiënten. Vorige week woensdag kregen die allemaal een uitnodiging voor een vaccinatie in de bus. Maar vreemd genoeg stuurde een groot aantal mensen zonder verwittiging hun kat. Centrumleider An Mouton was verbaasd: "We reserveren die tijd voor die mensen, als die dan niet komen opdagen is dat tijdverlies. Gelukkig konden heel wat mensen op de reservelijst wél nog langskomen."

We hebben constant mensen op de reservelijst moeten opbellen. Gelukkig is daar massaal op gereageerd.

An Mouton, centrumleider vaccinatiecentrum Veurne

70 mensen bevestigden niet of annuleerden niet. Die mensen kwamen uiteindelijk niet opdagen. "Misschien heeft het te maken met het feit dat het kort dag was. Pas woensdag kregen ze hun brief of mail en zaterdag was het vaccinatiemoment. Het was ook vakantie of misschien moesten ze werken. Maar iedereen moet wel verwittigen", zegt An Mouton.

Eind deze week eigen callcenter

Om de uitnodigingen beter te kunnen opvolgen, start het vaccinatiecentrum van Veurne eind deze week met een eigen callcenter. 10 mensen zullen het callcenter bemannen. "Als we de dag voor de vaccinatie nog geen antwoord hebben gekregen op de uitnodiging, dan gaan we die mensen zelf bellen. Als ze echt niet kunnen, bellen we iemand van de reservelijst", zegt de centrumleider van het vaccinatiecentrum. 

Meest gelezen