E3 Saxo Bank Classic

E3 Harelbeke onthult banner 2021: "Germaine is terug van weggeweest"

De wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke stelt vandaag haar nieuwe banner voor op sociale media. "Germaine houdt dit jaar haar handen thuis" is de slogan van de coronaproof editie van 2021. Naar de voorstelling van de banner wordt elk jaar uitgekeken, want er ontstond al enkele keren controverse over.

Elk jaar kondigt de E3 Saxo Bank Classic de wielerwedstrijd aan met een ludieke affiche. Geen verwijzing naar virussen dit jaar, wél een vrolijke beeld dat het enthousiasme weergeeft. Op de affiche staan acteurs Germaine en Roland, ook in het echte leven getrouwd. Wie de voorbije jaren goed oplette, kan Germaine trouwens herkennen. Ook in 2012 verscheen ze al eens op de banner van de E3 Harelbeke.

(Lees voort onder de foto)

E3 Saxo Bank Classic

Controverse

De voorbije jaren onstond er regelmatig controverse rond de ludieke banners van de E3 Saxo Bank Classic. Vorig jaar werden op de affiche zes bekende wielrenners afgebeeld, verkleed als de personages van "F.C. De Kampioenen", maar daar was de VRT niet mee opgezet. Toen de banner verspreid werd, was acteur Johnny Voners erg ziek. Bovendien is "F.C. De Kampioenen" een beschermd merk en werd er gebruik van gemaakt zonder overleg met de VRT. Ook de affiches met de twee vrouwen, gebodypaint als kikker, en de affiche waarop een bloemenmeisje in haar achterwerk geknepen werd, kregen de afgelopen jaren telkens kritiek.

(Lees voort onder de foto)

Wedstrijd zonder publiek

Door de coronapandemie moet ook deze wielerwedstrijd het zonder publiek en vips stellen, al hoopt organisator Jacques Coessens dat de volgende editie opnieuw normaal kan doorgaan. "Het is nu het tweede jaar dat er zonder publiek gereden wordt. Voor ons is dat een financieel omzetverlies", klinkt het bij Coessens. "Het moet de laatste keer zijn. We zijn een heel jaar mee bezig met die koers voor te bereiden. We duimen mee dat volgend jaar alles terug normaal is."

E3 Saxo Bank Classic

Meest gelezen