Radio 2

Fietser overleeft aanrijding in Vorst niet, buren waarschuwden eerder al voor gevaar aan tramhalte

In de Brusselse gemeente Vorst is zaterdagavond een fietser omgekomen bij een verkeersongeval. Een dertigjarige vrouw stak de Albertlaan over op het zebrapad, maar werd aangereden door een wagen. Mogelijk heeft de autobestuurder de fietser niet goed gezien omdat de tram op die plaats stil stond. Een buurtbewoner had begin februari nog gewaarschuwd voor het gevaar aan de oversteekplaats.  

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond kwart voor zes op de Albertlaan ter hoogte van tramhalte Berkendael. Een dertigjarige vrouw stak daar op de fiets de straat en middenberm met tramsporen over via het zebrapad, maar werd aangereden door een autobestuurder. De vrouw overleed later die avond in het ziekenhuis.  

Peter heeft een apotheek in de buurt. "De Albertlaan is een drukke weg, het verkeer rijdt hier snel. Ik was al lang bang voor een ongeval en nu is het gebeurd", klaagt hij. "De overheid had hier al lang iets moeten doen: een knipperlicht, een flitspaal of iets dat het verkeer doet vertragen. Als er niets wordt gedaan, gaan er nog ongevallen gebeuren", vreest Peter.  

Ik was al lang bang voor een ongeval en nu is het gebeurd
Peter, apotheker en buurtbewoner

Olivier, die ook in de buurt woont, wijst naar de ticketautomaat van de MIVB. "Die staat erg ongelukkig opgesteld, vlak voor het zebrapad. Als er een auto aankomt, kan die een voetganger of fietser nauwelijks zien. Het is hier al jaren gevaarlijk", stelt hij. "Een andere buur heeft een heel dossier gemaakt, met een pleidooi om verkeersdrempels te leggen vlak voor het zebrapad. Maar hij heeft nog geen antwoord gekregen."

Radio 2

De politie onderzoekt nog de precieze omstandigheden van het ongeval. Op de plaats van het ongeval geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) betreurt het ongeval en biedt de familie van de verongelukte fietser haar medeleven aan. Zij laat onderzoeken hoe de situatie op de bewuste plek kan verbeterd worden. 

Meest gelezen