Stad Mechelen

Ganzenkoppel herenigd in Mechelse Papenhofpark: "Ontroerend weerzien"

Een koppel ganzen in het Papenhofpark in Mechelen is weer bij elkaar. Eén van de twee ganzen raakte vorige maand gewond nadat ze door een hond was aangevallen. Het dier werd opgeknapt in het vogelopvangcentrum van Malderen en mocht vandaag weer naar huis. Tot grote vreugde van haar geliefde. De eenzame gans zat al die tijd treurig tegen een muur.
 

Het koppel verblijft al tien jaar in het Papenhofpark. Eén van de ganzen raakte begin februari gewond. Buurtbewoners hadden het meldpunt dierenwelzijn verwittigd nadat ze zagen dat het andere dier alleen in de kou verdrietig tegen een muur zat. De gewonde gans werd opgehaald door medewerkers van het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen, waar de stad mee samenwerkt. Intussen is het dier aan de beterhand. De gans werd vanmorgen opgehaald en weer thuisgebracht. Tot grote vreugde van haar geliefde. De twee hadden elkaar duidelijk gemist. De stad doet intussen nog eens een oproep om de honden in het park aan de leiband te houden.
 

Meest gelezen