Belga

Hardleerse Mechelse drugsdealer al voor 8ste keer veroordeeld

In Mechelen heeft de correctionele rechtbank een 24-jarige man veroordeeld voor drugshandel en drugsbezit. De man vluchtte weg tijdens een wodca-controle, maar kon toch opgepakt worden nadat hij crashte bij een achtervolging op de Antwerpse ring. In zijn auto vond de politie cannabis en 3.000 euro cash. Het is al de 8ste keer dat de man voor de rechtbank moest verschijnen. Hij kreeg 2 jaar cel en 8.000 euro boete, beide met uitstel.

De man merkte op 4 december 2020 een wodca-controle op en maakte rechtsomkeer. De agenten zetten de achtervolging in die eindigde met een crash van de man in Wilrijk. In de auto van de man werden gebruikershoeveelheden cannabis aangetroffen en 3.000 euro cash geld. Bij de huiszoeking die volgde, vond de politie nog eens 200 gram MDMA, 700 gram cannabis en 1 gram hasj.


 "Deze man is 24 jaar en al acht keer veroordeeld. Hij heeft een slechte ingesteldheid en een gebrek aan verantwoordelijkheidszin", zei de procureur. "Geldgewin is het enige wat voor hem telt. Hij heeft meer dan 100.000 euro schulden maar weigert werk te zoeken en iets aan zijn situatie te verbeteren. Ik denk dat een effectieve straf van 2 jaar en 8.000 euro het enige is wat hem mogelijk op het rechte pad kan krijgen."

De rechtbank geeft de man de kans om bepaalde voorwaarden na te leven en te stoppen met zijn druggebruik. Hij kreeg twee jaar cel en 8.000 euro boete met uitstel opgelegd.

 

Meest gelezen