1 op 3 Limburgers fietst naar het  werk: "Nochtans blijft de auto op zijn troon"

Limburgers gebruiken meer en meer de fiets om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. 1 op 3 Limburgers nam vorig jaar de fiets om te gaan werken. 1 op 7 deed dat dagelijks, de rest wisselde fiets en auto af. Toch blijft Limburg nog altijd een "auto"-provincie.

"88 procent van de woon-werk verplaatsingen gebeurt geheel of gedeeltelijk met de wagen, maar als je weet dat de gemiddelde woon-werkafstand in de provincie Limburg 22,6 kilometer is, wat trouwens het hoogste is van alle Vlaamse provincies, dan is het niet verwonderlijk dat die auto het nog altijd zo goed blijft doen", zegt Gert Mertens van Acerta Hasselt.

Corona heeft de fiets een boost gegeven.

Gert Mertens, Acerta

“Corona heeft de fiets een boost gegeven, maar de auto toch ook op zijn troon gehouden. Dat laatste hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn, want ook na corona zullen we door het succes van thuiswerk minder kilometers van en naar het werk afleggen”, gaat Mertens verder.  

Het gebruik van het openbaar vervoer is daardoor gedaald: amper drie  procent van de Limburger gaat dagelijks met bus of trein naar het werk: "Mensen hebben angst om de bus of trein te nemen en kiezen daardoor veel liever voor de fiets, of de eigen wagen."

Meest gelezen