Na een vijfling, nu ook een zesling bij schapenboer in Riemst

In Vlijtingen bij Riemst is zaterdag een schaap van schapenboer Andi Meyers bevallen van een zesling. Dat is zeer uniek en zeker omdat drie dagen ervoor een ander schaap pas van een vijfling is bevallen.

Vorige week kregen we het opvallende nieuws dat een schaap in Vlijtingen (Riemst) was bevallen van een vijfling.  Schapenboer Andi Meyers zei toen nog dat het zeer uniek was. Het komt slechts één keer op een miljoen voor. "Het is me jaren geleden nog een keer gelukt, maar toen is een lammetje overleden", zei Meyers. Toch kunnen Andi's schapen meer dan hij ooit had durven denken. Een ander schaap is nu bevallen van een zesling.

De bevalling gebeurde afgelopen zaterdag omstreeks 17 uur. Zowel de moeder als de zes lammetjes zijn kerngezond. "Dat is nog het uitzonderlijkste van heel het verhaal", vertelt Andi. "Het is ooit anders geweest, maar het geluk mag ook eens mee zitten."

Hoewel het zeer uniek is, is het wel de bedoeling  van Andi om uiterst vruchtbare schapen te kweken. Hij kweekt al jaren stamboomschapen van het ras Swifter, een ras dat gekend staat om de hoge vruchtbaarheid. "Mijn schapen zijn een mix van het Belgisch landschaap en een ras uit Nederland. We fokken al jaren met als doel zo veel mogelijk lammetjes tegelijk te laten geboren worden", zei Meyers afgelopen donderdag. 

Meest gelezen