Yves Adams voor Starling Reizen

Natuurfoto gele pinguïn gaat viraal, van Rusland tot Japan: “Op een bepaald moment meer bekeken dan de Marslanding”

De voorbije dagen is een foto van een zeldzame gele pinguïn viraal gegaan. De Vlaamse natuurfotograaf Yves Adams nam die op expeditie op een eiland bij de zuidpool. De fluogele koningspinguïn scoorde niet alleen online, maar haalde internationaal het nieuws. “De telefoon heeft de voorbije dagen niet stilgestaan."

Fotograaf Yves Adams uit Koekelare moet nog altijd een beetje bekomen van de storm aan reacties die er is gekomen nadat hij een foto van een fluogele pinguïn deelde. Adams deed dat vorige week eerst bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Daar vertelde hij hoe hij op expeditie voor een Gents reisbureau de unieke foto kon maken. Al snel werd het verhaal nationaal én internationaal opgepikt. “Ik ben geïnterviewd door de Arabische pers. Ik kreeg telefoontjes uit Rusland en zelfs uit Japan. De foto verscheen wereldwijd in kranten. Iedereen wilde met me spreken. Ook National Geographic belde me op”, zegt Adams. 

In Vietnam vergeleken ze de pinguïn zelfs met Pokemon-figuurtje Pikachu

Yves Adams

Adams was tot voor kort een relatief onbekende fotograaf bij het grote publiek maar daar is nu wel verandering in gekomen. Hij  kreeg plots  4 keer meer volgers op Instagram, op Facebook zijn er 3.000 nieuwe mensen die het werk van Adams volgen. Daar heeft de fotograaf nu al dubbel zoveel volgers als vroeger. “De foto is echt viraal gegaan. Op een bepaald moment was de foto zelfs meer bekeken dan de Marslanding”, lacht Adams. Onder meer ook op de sociale netwerksite Reddit en websites als Bored Panda en LadBible was het een hit en konden meer dan 40 miljoen volgers de foto bekijken. 

Expeditie naar de gele pinguïn

Adams is een beetje geschrokken van de aandacht maar vindt het wel leuk dat er nu zoveel belangstelling is. Hij hoopt snel weer te kunnen reizen en ook toeristen mee te kunnen nemen naar de unieke plek waar de gele pinguïn opdook. Adams is immers ook gids voor het Gentse reisbureau Starling. “Ik hoop dat ik nu binnenkort naar het buitenland mag om foto’s te nemen. Als ik mijn volgers mag geloven, komen zij de volgende keer ook mee”, lacht Adams. Er staat alvast een reis gepland naar het gebied in 2024.

(bekijk hieronder enkele voorbeelden van internationale media die het verhaal hebben overgenomen)

Enkele Arabische nieuwssites die het verhaal van de gele pinguïn hebben overgenomen.
Ook in Spaanstalige media dook de gele pinguïn op.
In Vietnam werd de gele pinquïn zelfs met het Pokemon-figuurtje Pikachu vergeleken.

Meest gelezen