Radio 2

Gedumpte beenderen in Kortenaken blijken slachtafval

Politie en parket onderzochten maandagmorgen een hoop beenderen, die door een wandelaar waren gevonden in een gracht. Uiteindelijk bleek het om slachtafval te gaan.  

Ludo Dens deed vanmorgen de lugubere ontdekking. "Ik woon in de buurt en maakte een wandeling langs de Merelneststraat. Plots zag ik in de gracht een hoop beenderen liggen. Ik vond ze nogal groot en dacht dat het misschien menselijke resten konden zijn. Daarom belde ik de politie", aldus Ludo.

Politie en parket kwamen ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek. “De kans bestaat altijd dat het om een verdoken misdrijf gaat. Je moet dus sowieso kunnen uitsluiten dat het om menselijke restanten gaat”, zegt Kurt Marcoen, commissaris van de politiezone Hageland. Uit onderzoek van de wetsdokter bleek relatief snel dat het om slachtafval ging. Het is niet duidelijk wie dat daar in de gracht heeft gedumpt.

Meest gelezen