2005 Getty Images

Politie Turnhout waarschuwt: "Let op voor motorrijders"

De politie van Turnhout waarschuwt automobilisten om extra voorzichtig te zijn voor motorrijders. Het voorbije weekend waren er door het mooie weer veel meer motards op de baan dan de afgelopen maanden. "Na een lange winter merken we dat autobestuurders niet meer gewend zijn om motorrijders in het straatbeeld te zien", zegt Rudy Remijsen van de politie van Turnhout op Radio 2 Antwerpen.

Het mooie weer van het voorbije weekend was voor veel motorrijders hét moment om nog eens op hun stalen ros te klimmen. Voor automobilisten is dat terug even wennen. Dat merkten ze ook bij de politie van Turnhout. Afgelopen weekend kwam een motorrijder van 40 jaar om het leven bij een ongeval in Ramsel, bij Herselt.  Bij een ander ongeval, in Mol, raakte een motard zwaargewond. "Het is belangrijk dat beide partijen extra alert zijn voor elkaar", vertelt Remijsen.

Bij ongevallen tussen automobilisten en motorrijders zijn het vaak die laatsten die het meest gehavend uit de strijd komen. "Zij zijn uiteraard niet beschermd door carrosserie, zoals dat wel het geval is bij auto's. Daarom kan de fysieke schade ook groot zijn", klinkt het. De politie raadt motards ook aan om goed zichtbare kledij te dragen en zich aan de snelheidsbeperkingen te houden.

Meest gelezen