Tentoonstelling Tim Walker C-Mine Genk trekt 18.000 bezoekers: "Welgekomen afwisseling in coronatijden" 

De tentoonstelling "Wonderful Things" van fotograaf Tim Walker op C-Mine in Genk telde ondanks corona zo'n 18.000 bezoekers. Alleen in november moest de expo even dicht omwille van de pandemie. C-mine was de eerste locatie in de wereldtournee van de expo, die nu verder reist naar Azië.

Ondanks dat er door corona geen buitenlandse bezoekers naar hier konden komen, zijn er toch 18.000 bezoekers langs geweest sinds augustus.  Zo'n 40 procent van die bezoekers waren Limburgers: "Ik denk dat de expo een welgekomen afwisseling was waarbij mensen even konden wegvluchten van alles, want de tentoonstelling is heel kleurrijk, heel flamboyant en heel fantasierijk", zegt directeur van C-Mine Louise Osieka. "Vooral die laatste wintermaanden waren voor veel mensen een domper . Er was weinig licht en daarbij al die coronamaatregelen. Dus ik heb het gevoel dat de expo de gemoederen wat heeft kunnen temperen en wat licht heeft kunnen brengen."

Zomerfestival

Op 13 maart komt er nog een fototentoonstelling van Anton Kusters. En voor de zomer zijn ze volop bezig met het uitwerken van een zomerfestival, uiteraard onder strikte coronamaatregelen. "Dat groot zomerfestival zal vanaf eind mei tot september op C-Mine plaatsvinden. Iedereen is er dan welkom om van muziek te genieten, theater, dans, een lekker glaasje rosé of petanque", gaat Osieka verder. "Afhankelijk van de coronamaatregelen, hopen we dat we dat zomerfestival kunnen uitrollen, we zijn er in elk geval al mee bezig."

Meest gelezen