DANN

Uitvaart burgemeester Lippens gebeurt in intieme kring en zonder livestream

Door de coronacrisis zal de uitvaart van burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist in initieme kring gebeuren. De plechtigheid wordt ook niet uitgezonden via livestream. Met de familie Lippens is wel overeengekomen om na de coronacrisis nog een herdenkingsmoment voor het brede publiek te organiseren.

Er komt dus geen druk bijgewoonde uitvaart van graaf Leopold Lippens, die 42 jaar burgemeester was van Knokke-Heist. Dat kan uiteraard niet door de coronamaatregelen. Maar de familie Lippens wil ook in intieme kring afscheid kunnen nemen. Daarom komt er ook geen livestream van de plechtigheid. De familie gaat wel akkoord met een publieke herdenking na de coronacrisis.

Rouwregister

Het overlijden van Leopold Lippens maakt heel wat los bij de inwoners van Knokke-Heist. Op 6 locaties in de badstad ligt er een rouwregister. Vele mensen laten daarin een boodschap na als eerbetoon aan hun burgemeester.

De gemeente Knokke-Heist publiceerde intussen het "In memoriam gentleman Graaf Leopold Lippens". Daarin krijgt de burgemeester niets dan lof. "Van een kustgemeente waar sommige hoteliers op de zeedijk tussen oktober en Pasen de ramen nog dichttimmerden met planken, is Knokke-Heist geëvolueerd naar een badplaats die het hele jaar op volle toeren draait. Bepaalde uitspraken van onze Knokke-Heistse burgervader waren in de loop van zijn politieke carrière inderdaad controversieel en provocerend, maar ze waren uiteindelijk altijd bedoeld om de belangen van onze bevolking te verdedigen. Ze hebben onze lokale economie dan ook geen windeieren gelegd."

Meest gelezen