Het vaccinatiecentrum Hoge Wal in Evergem
Amusivent

Uitzendbureau levert dagelijks 200 medewerkers voor de vaccinatiecentra in het Meetjesland: “Wij kunnen heel gemakkelijk veel mensen vinden”

Het Gentse NowJobs gaat op zoek naar studenten en vrijwilligers voor de vier vaccinatiecentra in het Meetjesland. Het uitzendbureau is gespecialiseerd in het rekruteren van studenten die willen bijverdienen. Dagelijks zijn er voor elk centrum 50 medewerkers nodig. “We zoeken veel verschillende soorten profielen”, zegt Eline David van het uitzendbureau.

Morgen starten de vier vaccinatiecentra van het Meetjesland. Dat zijn Aalter, Evergem, Lievegem en Sijsele. Voor elk centrum zijn er dagelijks 50 medewerks nodig, dus dat zijn er 200 per dag. Om voldoende werknemers te vinden, doen de centra een beroep op het Gentse uitzendbureau NowJobs. 

Het bureau is gespecialiseerd in het rekruteren van studenten die willen bijverdienen, en het kreeg al snel veel reactie. “Vanaf dat we de vacatures hadden opengezet, kwamen de sollicitaties heel vlotjes binnen. En dan spreken we van 30 tot 40 sollicitaties voor één shift. We zoeken ook naar vrijwilligers, om in te zetten als steward of voor de administratie”, zegt Eline David van het bureau.

Ook partner van Tomorrowland

Deze week worden de eerste mensen tewerk gesteld, maar volgens David zijn de meeste vacatures bedoeld voor wanneer de centra op volle toeren kunnen draaien: “De grote volumes aan vaccins zijn nog niet in voorraad, dus we zijn nu volop bezig met een poule aan mensen samen te stellen. De komende weken gaan de werkroosters duidelijk worden, maar wij verwachten natuurlijk wel enige flexibiliteit van de sollicitanten.”

Het uitzendbureau sluit samenwerkingsvoorstellen voorlopig af tot eind augustus, maar met de optie dat deze verlengd kunnen worden. NowJobs maakt zich sterk dat ze gemakkelijk genoeg mensen zullen vinden: “Wij zijn ook vaste partners van Tomorrowland. Daar hebben wij op twee weekenden tijd 3.000 mensen tewerkgesteld. Wij kunnen heel snel, veel mensen vinden. Daarom kunnen wij veel centra ook ondersteunen in hun zoektocht.”

Meest gelezen