Buurtbewoner Theo volgt al 6 maanden lang elke dag de werken aan fietsbrug Rotem: "Die brug is mijn hobby geworden" 

Theo Janssen volgt al 6 maanden lang elke dag de werken aan de nieuwe fietsbrug in Rotem, Dilsen-Stokkem. Theo woont naast de brug en heeft er zijn hobby van gemaakt om er elke dag een kijkje te nemen. Hij brengt op sociale media verslag uit over het verloop van de werkzaamheden.  Heel gedetailleerd met filmpjes en foto’s vertelt hij hoe de bouw vordert. Zo kan iedereen die wil de werken online volgen. Vrijdag gaat de Kantonsweg weer open, de nieuwe fietsbrug over de weg is dan klaar. 

“De afgelopen 6 maanden is hier hard gewerkt. Soms nemen de mannen zelfs geen middagpauze,” vertelt Theo op Radio 2 Limburg. Hij brengt ze zelfs soep. “Ze hebben in een dag 14.000 klinkers gelegd, en die wegen allemaal 5,5 kilogram. Ik heb ze thuis op de weegschaal gelegd. De mannen hadden overal pijn die avond." 

Theo vertelt elke dag wat er op de werf gebeurt: "Vandaag hebben ze nog 18 paletten bijgebracht. Totaal aantal klinkers te verwerken 13.680 stuks. Volgens de onderaannemer gaan ze morgen beginnen. Anders woensdag zeker." 

Als vrijdag de werken klaar zijn, ga ik onder de brug een glas drinken 

"Vrijdag is de brug klaar. Dan ga ik daar onder de boog, zoals we de brug in de buurt noemen, een glas op drinken. Ik word die dag net 70 en die inhuldiging valt mooi samen, want die brug is echt mijn hobby geworden."

Werfvergadering

Ondertussen kent iedereen op en rond de brug Theo. Op werfvergaderingen stelt hij de vragen waar de buurt mee kampt. Ook de burgemeester weet dat hij het aanspreekpunt is voor de buren. 

Half weg

Toch is het werk niet af. De brug is vrijdag dan wel klaar, het fietspad dat er over loopt moet nog aangelegd worden. Dat fietspad loopt over het kolenspoor (F75) en verbindt de gemeenten As en Maaseik.

Vandaag kruisen fietsers de Kantonsweg gelijkgronds, maar dat is niet ideaal. Door de nieuwe fietsbrug zal de kruising met de Kantonsweg in de toekomst vlotter en veiliger verlopen.

Als je Theo zijn verhalen over de brug wil lezen, kan je je aansluiten bij de facebookpagina "Ge zijn van Rotem als ge ..."

Meest gelezen