Videospeler inladen...

Zesde nacht op rij onrustig in Spanje, maar aantal betogers en intensiteit nemen af

In Spanje is het al voor de zesde dag op rij onrustig geweest in Barcelona. Jonge betogers kwamen er opnieuw op straat vanwege de arrestatie van een populiare rapper. Die zit in de cel opdat hij op sociale media het Spaanse koningshuis heeft beledigd en omdat hij geweld verheerlijkte. 

Het aantal jongeren dat op straat komt in Barcelona neemt wel elke nacht af. Ook in Girona en Bilbao kwamen nog enkele jongeren op straat. De politie pakte vijf jongeren op die een winkel aan het plunderen waren. 

Videospeler inladen...

"Rapper Pablo Hasél heeft ons geleerd dat geweldloosheid zinloos is", stond op een spandoek dat enkele van de meestal zeer jonge betogers zondagavond in Barcelona droegen.

In elk geval was de betoging kleiner en waren er minder ontsporingen dan in de vijf nachten ervoor. Spaanse media schatten het aantal betogers op ongeveer duizend. Zaterdag was er nog sprake van zeker zesduizend. Ook in Girona en Bilbao zou de opkomst lager geweest zijn.

De politie werd opnieuw bekogeld met flessen, vuilnisemmers en vuurwerk. Ook enkele etalages zijn gesneuveld, tonen tv-beelden. 

AFP OR LICENSORS

Meest gelezen