Duizenden gezinnen en bedrijven zonder elektriciteit na tweede stroomonderbreking in Maasmechelen

In Maasmechelen was er gisteravond opnieuw een stroomonderbreking. Die duurde twee uur. In de namiddag was ook al de stroom uitgevallen in het centrum van Maasmechelen. 

De stroomonderbreking gisteravond in Maasmechelen begon rond 18.50 uur en duurde bijna 2 uur.  In de namiddag was ook al de stroom uitgevallen door een defect aan een middenspanningskabel. Door over te schakelen op een reservekabel had toen iedereen na een half uurtje opnieuw elektriciteit. Maar in de vooravond  viel ook die reservekabel uit. 

Het is toeval dat er enkele uren na de eerste panne opnieuw een panne was

Bart Wouters van Fluvius

"De stroomonderbreking van gisteravond was nog groter dan die van 's middags", zegt Bart Wouters van Fluvius. 5.000 tot 10.000 gezinnen en bedrijven zaten zonder stroom. "We hebben dan opnieuw overgeschakeld, op weer een andere reservekabel, en toen was het euvel hersteld. We gaan nu onderzoeken hoe de storing ontstaan is. Dat is nog niet duidelijk. Maar het is zeker toeval dat er na de eerste panne enkele uren later opnieuw een storing was, maar met de reservekabel. Voor vandaag, dinsdag, verwachten we geen nieuwe problemen", zegt Bart Wouters nog. 

Dag na de panne blijft zwembad dicht

De twee grote stroompannes hebben een dag later wel gevolgen voor het gemeentelijk zwembad het Prinsenpark. Dat blijft dicht. Doordat de stroom uitviel is het chloorgehalte van het zwembad ontregeld. De gemeente besliste meteen om het zwembad te sluiten. Technici doen er alles aan om zo snel mogelijk terug veilig te kunnen opstarten.

 

Meest gelezen