Yorick Jansens

Zomeropera Alden Biesen pakt uit met ‘Casa Ricordi’

De landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen durft als een van de eersten uit te pakken met een zomerprogramma. De organisatoren willen daarmee een positief signaal geven. De voorstelling ‘Casa Ricordi’ zal van 26 mei tot 28 juni te zien zijn op de binnenkoer van Alden Biesen. Tenminste, als de coronamaatregelen het toelaten.

Als de coronamaatregelen het toelaten, kan je vanaf 26 mei gaan kijken naar de voorstelling ‘Casa Ricordi’ op de binnenkoer van Alden Biesen. De vorige voorstelling van Alden Biesen Zomeropera moest geannuleerd worden door de coronacrisis. Nochtans is pas op 15 maart duidelijk wat er deze zomer mogelijk is, maar de organisatoren wilden niet bij de pakken blijven zitten. 

"We zijn al sinds september bezig met de voorbereiding van deze voorstelling", zegt zakelijk directeur Martine Cuyvers. Daar komen dan ook heel wat zaken bij kijken. "We moeten een concept uitdenken, een verhaal schrijven, een decor ontwerpen... Door nu al te starten, willen we een positief signaal geven. We zijn er klaar voor en hebben ontzettend veel zin om artiesten weer op de scène te brengen."

Verhaal Ricordi

Zoals elke voorstelling van Zomeropera Alden Biesen, krijgt ook dit concert een mooi verhaal. "We hebben gezocht naar een concept dat dichtbij ons opera-DNA blijft, maar we wisten natuurlijk ook dat een full stage opera in de huidige omstandigheden niet mogelijk is", vertelt Cuyvers. "Zo zijn we beland bij Giovanni Ricordi, een goede vriend van de grote Italiaanse operacomponisten. Hij heeft hen destijds enorm geholpen via zijn drukkerij en uitgeverij."

Geen buitenlandse artiesten

Er zullen per voorstelling 200 mensen kunnen worden toegelaten. Ook zullen er enkel binnenlandse artiesten aanwezig zijn om vluchten te vermijden. "We hebben al een jaar moeten missen en hopen dat we het nu wel kunnen verwezenlijken mits enkele aanpassingen." Vanaf 1 maart start de online ticketverkoop. Als de voorstellingen toch niet zouden kunnen doorgaan, worden de tickets gewoon terugbetaald. 

Meest gelezen