AP1996

BELUISTER: 25 jaar "Trainspotting": Een muzikale ode aan de cultfilm  

25 jaar geleden kwam "Trainspotting" uit in de zalen. Freek De Smedt bracht in "Byloo" op Radio 1 een ode aan de cultfilm en vooral aan de bijhorende geweldige soundtrack, met nummers die sindsdien door Generation X geassocieerd worden met heroïnejunks.

De film start met de wereldberoemde monoloog met tot slot -op de tonen van "Lust for life" van Iggy Pop- deze zinnen: "I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got Heroin?" (Ik heb ervoor gekozen niet voor het leven te kiezen: ik koos voor iets anders. En waarom? Er zijn geen redenen. Waarom heb je redenen nodig als je heroïne hebt?) 

Wie de film zag, herinnert zich ongetwijfeld ook nog de toiletscène met Renton (Ewan McGregor) op de tonen van Bizet ("Carmen - Habanera") en hoe Renton hervalt op de tonen van "Perfect day" van Lou Reed. 

Beluister hier de muzikale terugblik op "Trainspotting": 

2018 Invision

Meest gelezen