Herman & Vandamme

Busmaatschappij uit Menen opgelucht na versoepelingen klasuitstappen: "Wij zijn er klaar voor"

Vanaf 15 maart mogen alle leerlingen van de lagere en middelbare scholen opnieuw op daguitstap. Daardoor kunnen heel wat busmaatschappijen opnieuw opstarten.  “Het is een positief bericht na een heel moeilijk jaar. Wij ontvangen deze versoepeling met open armen", zegt Aline Herman van de busfirma Herman & Vandamme in Menen.

Goed nieuws voor de busfirma's: vanaf 15 maart mogen alle leerlingen van de lagere en middelbare scholen opnieuw op daguitstap. Dat is afgesproken op het onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), de scholenkoepels, vakbonden en virologen. De leerlingen mogen dus op schoolreis of op daguitstap naar dierenparken of musea, maar ze mogen geen openbaar vervoer nemen.

De busfirma Herman & Vandamme in Menen is er al een hele tijd klaar voor. “Wij zijn al volledig uitgerust sinds maart vorig jaar, bij het begin van corona", zegt Aline Herman. "De bussen zijn zo omgebouwd dat ze 100% ventileren met buitenlucht. Er zijn luchtreinigers, handgels en polycarbonaatschermen tussen de zetels. We hebben ozongeneratoren die de volledige lucht en oppervlakten ontsmetten. Er zijn ook tanks met ontsmettingsmiddel voorzien, om zowel voor een uitstap als nadien te kunnen ontsmetten. Wij zijn er klaar voor!”

Elk positief bericht is bemoedigend
Aline Herman, busfirma Herman & Vandamme in Menen

“Klassieke schoolreizen gaan over het algemeen naar pret- of dierenparken", vertelt Herman. "De pretparken zijn momenteel nog gesloten, maar dierenparken kunnen zeker en vast. Ook de musea zijn open. In het kader van een schoolproject of –opdracht zal dat zeker mogelijk zijn.” De busfirma Herman & Vandamme is ervan overtuigd dat de scholen hen wel zullen vinden voor een klasuitstap, omdat het openbaar vervoer nog geen optie is. “Misschien gaan we iets kleins rondsturen, maar we hebben natuurlijk ook onze vaste klanten. Uiteraard is iedereen welkom.”

Meest gelezen