Deze zomer kan je weer fietsen langs de Eddy Merckx route

De wegwijzers van de Eddy Merckx Cycling Route, een fietstocht rond de wielerheld van Meise, zullen teruggeplaatst worden. De bordjes werden enkele weken geleden weggehaald omdat de Eddy Merckx fietsroute deel uitmaakte van het fietsknooppuntennetwerk. De gemeente Meise, waar Merckx woont, was het daar niet mee eens en gaat de borden terugplaatsen.

Al bijna 20 jaar lang is er een Eddy Merckx fietsroute van ongeveer 70 km doorheen Vlaams-Brabant. De borden die de route aangeven, werden onlangs weggehaald omdat het parcours onderdeel werd van het fietsknooppuntennetwerk. Dat lokte heel wat reactie uit, vooral in Meise waar Merckx woont. Miel De Boeck (op de foto) stippelde de route nog mee uit. Hij is nu gemeenteraadslid van Meise en kon die verandering niet zomaar laten gebeuren. “Wij zijn fier dat Eddy Merckx in onze gemeente woont. Hij is hier ereburger en we hebben ook een monument voor hem opgericht. Nu gaat die fietsroute ineens op in een anonieme fietsknooppuntennetwerk."

Grote meerwaarde

Ook schepen van toerisme Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) wil de Eddy Merckx fietsroute behouden. "De route heeft een grote meerwaarde voor onze gemeente", zegt ze. “We hebben dan ook beslist om de borden terug te vragen aan de provincie Vlaams-Brabant en ze vanaf nu zelf te beheren." De gemeente gaat de bordjes herstellen, ze worden deze zomer teruggeplaatst. 

Meest gelezen