Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef
Nattida-Jayne Kanyachalao

Frederik De Swaef wordt co-hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen

Journalist Frederik De Swaef wordt co-hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen. Hij zal vanaf 8 maart de redactie leiden met hoofdredacteur Kris Vanmarsenille. Samen zullen ze het beleid uitzetten om Gazet van Antwerpen doorheen de digitale transitie te loodsen.

De Swaef was al hoofdredacteur bij verschillende magazines, zoals Flair, Story, Nina en Teve-blad. De afgelopen jaren stond hij als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws aan de wieg van News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van Het Laatste Nieuws, VTM en magazines zoals Dag Allemaal. Die merken vallen allemaal onder de mediagroep DPG Media. De Swaef was er verantwoordelijk voor de succesvolle digitalisering van de regioredactie. 

Kris Vanmarsenille zal eind 2021 stoppen als hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen. Ze zal dan de rol van senior writer opnemen binnen de redactie.

"Wat er echt leeft in Vlaanderen kom je het best te weten via het regionieuws. We hebben op dat vlak in ons land een rijke journalistieke traditie die door de digitalisering ongezien veel nieuwe mogelijkheden heeft gekregen", zegt De Swaef. 

"Ik ben dan ook fier dat ik samen met Kris een van de oudste kranten van ons land mag leiden. Gazet van Antwerpen is al 130 jaar nummer 1 in de harten van de Antwerpenaren. Nu ook in mijn hart. Van het mooiste dorp in de Kempen over Mechelen tot in 't stad: de Antwerpenaar zal ook de komende 130 jaar kunnen rekenen op de Gazet, op welke manier hij het nieuws uit de grootste provincie van Vlaanderen ook wil volgen."

Meest gelezen