Gemeenteraadsleden Vilvoorde gaan inwoners overtuigen om zich te laten vaccineren

Vilvoorde wil alle gemeenteraadsleden inschakelen om de inwoners te overtuigen om zich te laten vaccineren. In Vilvoorde wonen veel verschillende nationaliteiten. Ook in de gemeenteraad zetelen mensen van verschillende origine, en daar wil de stad gebruik van maken om zoveel mogelijk groepen te bereiken.

"Vilvoorde is een heel diverse stad met meer dan 125 nationaliteiten," vertelt schepen Moad El Boudaati. "De burgemeester heeft een oproep gedaan om over de partijgrenzen heen, samen de boodschap uit te sturen dat het belangrijk is om je te laten vaccineren. We merken dat mensen die geen Nederlands spreken of die geen toegang hebben tot sociale media, moeilijk te bereiken zijn. En daarom willen we dit soort vaccinatiecampagne opzetten."

Op sociale media verschijnt soms echt nonsens over het vaccin

"We merken dat niet alleen mensen van buitenlandse origine twijfelen om zich te laten vaccineren, er zijn ook heel wat jongeren die de werking van het vaccin in vraag stellen," zegt schepen El Boudaati. "Op sociale media verschijnt soms echt nonsens over het vaccin. Wij moeten uitleggen aan de mensen dat het vaccin veilig is. Aan alle leden van de gemeenteraad, van zowel oppositie als meerderheid, is gevraagd om mee te werken aan die campagne. Ze kunnen via verschillende kanalen oproepen om je te laten vaccineren, bijvoorbeeld met een filmpje op sociale media."

Meest gelezen