Drie Brusselse agenten gewond na tussenkomst bij vechtpartij

In Brussel zijn zondag drie agenten van de Brusselse politie gewond geraakt toen ze tussenkwamen bij een vechtpartij tussen jongeren. Minstens twee van hen zijn arbeidsongeschikt.

Zondagnamiddag kreeg de politie telefoon van buurtbewoners over een vechtpartij in de Versaillewijk in Neder-Over-Heembeek. De politie kwam ter plaatse, maar toen de agenten arriveerden, werden ze meteen bekogeld met projectielen door jongeren. “Daarop werd versterking opgeroepen en kalmeerde de situatie”, zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. “Drie van onze mensen hebben zich nadien aangeboden in het ziekenhuis met verwondingen. Minstens twee van hen zijn arbeidsongeschikt ten gevolge van de feiten. De ene voor een periode van zeven dagen, de andere voor een periode van veertien dagen."

Het is niet de eerste keer dat de politie afgelopen weekend werd opgeroepen voor incidenten in dezelfde buurt. Na een achtervolging door de politie werden er ook al vuilnisbakken in brand gestoken. De politie hoopt de daders te kunnen identificeren aan de hand van camerabeelden uit de buurt. Er is voorlopig nog niemand opgepakt. 

Meest gelezen