Radio 2

Twee arbeiders raken bedolven in bouwput in Beveren aan de IJzer: "Ze zaten tot aan hun borstkas in de aarde maar hebben geluk gehad" 

In Beveren aan de IJzer, bij Alveringem, zijn gisteren twee arbeiders gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De twee stonden in een werfput van drie meter diep aan het Sint-Brigidaplein toen de wanden van die put instortten. 

Het ongeval gebeurde rond 16 uur aan het Sint-Brigidaplein vlakbij de kerk. Daar zijn momenteel wegenwerken aan de gang waarbij nieuwe riolering wordt geplaatst. De twee arbeiders stonden op het moment van het ongeval in de werfput om de plaats te bepalen waar de nieuwe rioleringsbuizen moesten liggen. De bouwput is er zo’n drie meter diep. 

Plots stortten de wanden van de bouwput in en de twee arbeiders raakten bedolven tot aan hun middel, zegt commissaris Toon Fonteyne van de politiezone Spoorkin: "De brandweer moest ter plaatse komen om de twee mannen te bevrijden. Door de druk van de aarde liepen ze kneuzingen en breuken op. Ze werden naar het ziekenhuis in Ieper overgebracht."  Het gaat om 2 vijftigers uit Poperinge en Langemark-Poelkapelle.

Het is nog niet duidelijk hoe de wanden van de put konden instorten. De arbeiders hadden al bij al wel geluk, want het ongeval had slechter kunnen aflopen.

Meest gelezen