Steve Buissinne Pixabay

Keerbergen wordt toegankelijker voor mensen met rolstoel

Met een programma van tien maatregelen moet de gemeente Keerbergen voor iedereen toegankelijk worden. Ook voor mensen met een rolstoel of die slecht ter been zijn. Zo worden borduren verlaagd van voetpaden en automatische deuren in kaart gebracht. 

Iedereen moet toegang kunnen krijgen, tot gebouwen, winkels en openbare plekken. Dat stelt de gemeente Keerbergen. Ze voegde de daad bij  het woord en heeft een actieplan gelanceerd met tien ingrepen. Op verschillende plaatsen zijn de drempels van voetpaden verlaagd. De parkeerplaatsen voor mensen met een beperking zijn nu ook duidelijker aangeduid. Via een app wil de gemeente ook in kaart brengen welke winkels het best toegankelijk zijn. En waar de deuren bijvoorbeeld automatisch openen als je er voor staat. 

De gemeenteraad van Keerbergen benadrukt dat ze niet op een eindpunt is beland. Ze blijven de situatie in de gemeente opvolgen en nieuwe voorstellen doen om nog toegankelijker te blijven. 

Meest gelezen