Wie wordt conciërge van Labiomista? Gratis wonen en werken op kunstsite in Genk 

De stad Genk zoekt een conciërge voor Labiomista, de kunstsite in Zwartberg van kunstenaar Koen Vanmechelen. De conciërge staat in voor het onderhoud van de site, het opvangen van bezoekers en leveranciers, de controle van het park en de dieren. En de persoon mag gratis blijven wonen in Villa Opundi, de voormalige directeurswoning van de mijn en de zoo van Zwartberg.  

Droomde je er altijd al van om te wonen in het mooie Labiomista in Genk? Dan kan je je nu inschrijven als conciërge. De stad Genk zoekt namelijk "een goede huisvader" die zorg draagt voor de site. Naast een verloning kan de conciërge samen met zijn of haar gezin genieten van een unieke woning die zich bevindt op de bovenverdieping van de villa. De foto’s zijn alvast veelbelovend.  

Manusje-van-alles

De kunstsite van Koen Vanmechelen opende de poorten in 2019 en mocht al zo’n 100.000 bezoekers ontvangen. Natuurlijk komt er dan ook een groot takenpakket bij kijken. De conciërge moet niet alleen de site onderhouden en toezicht houden, maar ook bezoekers ontvangen en de dieren controleren. De stad Genk is dus op zoek naar een manusje-van-alles met interesse in kunst, erfgoed en dieren. 

Je moet zorg en liefde dragen voor deze site
Kunstenaar Koen Vanmechelen

"De conciërge moet de dieren niet verzorgen, daar hebben we dierenverzorgers voor. Maar hij of zij moet 's ochtends bijvoorbeeld wel kijken of de draad van de dieren in orde is, zodat het opgelost kan worden", zegt kunstenaar Koen Vanmechelen. "Ik zeg ook altijd dat het een zwangere site is en je moet er zorg en liefde voor dragen om het kind verder te kunnen dragen. En de conciërge is daar een onmisbare schakel in."

Meer info kan je vinden via de website van de stad Genk

Bekijk hier een rondleiding in de conciergewoning:

Kunstenaar Koen Vanmechelen over de kunstsite Labiomista:

Meest gelezen