Lange wachtlijsten bij pluktuinen door corona

Bij de pluktuinen of zelfoogstboerderijen in de provincie Antwerpen zijn er lange wachtlijsten.  Dat heeft alles met de coronacrisis te maken. "Komen plukken is een coronaveilige activiteit en dat maakt het nu heel populair", zegt bioboerin Kristien De Boodt op Radio 2 Antwerpen.

Het nieuwe seizoen komt eraan in de pluktuinen en zelfoogstboerderijen en de interesse is groot, merken ze daar. "Meer mensen gaan fietsen en wandelen tijdens deze coronacrisis en komen voorbij onze boerderij. Zo leren ze ons kennen en de aanvragen om lid te mogen worden, stromen binnen", vertelt De Boodt die 11 jaar geleden zelf een pluktuin startte in Schelle.

Een pluktuin of zelfoogstboerderij werkt met een soort abonnementsformule. Je betaalt 1 bedrag per jaar en mag dan zoveel fruit en groenten komen plukken en oogsten als je zelf wil. In de provincie Antwerpen zijn er 16 van die pluktuinen en overal staan er tientallen gezinnen op de wachtlijst.

Meest gelezen