Radio 2

Materiaalhok speelpleinwerking Zoeber in Hooglede brandt uit: "Alles wijst op brandstichting"

Maandagavond is het materiaalhok van de speelpleinwerking van Hooglede uitgebrand, amper een week na de opening van het vernieuwde domein Zoeber. Alles wijst op brandstichting. De politie onderzoekt de zaak. 

Amper een week na de opening van het vernieuwde park Zoeber brak er maandagavond rond 19.30 uur brand uit in het materiaalhok van de speelpleinwerking, dat op hetzelfde domein gevestigd is. De brand werd snel opgemerkt. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de houten opbergplaats in vlammen opging. "Jammer voor het waardevolle materiaal, zoals autobanden, sjorpalen en gocarts, dat de speelpleinwerking daar opbergde", klinkt het. 

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Brandstichting

Er wordt vermoed dat de brand in het materiaalhok opzettelijk is aangestoken. Er is geen elektriciteit aanwezig, een kortsluiting is dus uitgesloten. Tijdens het blussen vorderde de brandweer een kraan op om het berghok en de materialen open te trekken. Zo kon alles goed nageblust worden. 

Vorige week werd de bergruimte van de speelpleinwerking al eens opengebroken. Daarom werd het berghok beveiligd met extra sloten. Ook een serre van een buur liep schade op. De politie van de zone Riho onderzoekt de zaak.

Meest gelezen