Mechelen onderzoekt of een stuk N16 ook kan worden gebruikt door fietsers en wandelaars

Mechelen wil een stuk van de N16 omvormen tot een stadsboulevard, waar ook fietsers en wandelaars welkom zijn. De stad laat nu een studie maken om het effect op de mobiliteit te onderzoeken. Het is niet de bedoeling dat de woonstraten in de omgeving worden gebruikt voor het doorgaand verkeer. Daar zijn sommige Mechelaars bang voor.
 

De stad Mechelen laat onderzoeken of ze het gedeelte van de N16 tussen het kruispunt aan het geplande winkelcomplex Malinas en de Antwerpsepoort ook kunnen gebruiken voor zwakke weggebruikers. Om de leefbaarheid te verhogen, wil de stad meer inzetten op wegen die niet alleen door auto's en vrachtwagens worden gebruikt. "De studie is onder meer bedoeld om na te gaan of het verkeer langs andere wegen kan, zonder daar voor overlast te zorgen", zegt schepen Vicky Vanmarcke (Open VLD). "We verwachten de resultaten van het onderzoek in augustus."

Het onderzoek zal ook meer duidelijkheid brengen voor de buurt. Daar vrezen sommige bewoners onder meer dat de Battelsesteenweg, een kleine straat met een grote school erin, zal dichtslibben.
 

Meest gelezen