Te hoge CO-waarden bij T&A in Geel: 36 personeelsleden naar het ziekenhuis

36 personeelsleden van het bedrijf T&A (Technics & Applications) aan de Klaus-Michael Kuehnelaan in Geel zijn naar het ziekenhuis gebracht met een CO-vergiftiging. Een aantal van hen voelde zich niet goed. De brandweer deed metingen en stelde een verhoogde CO-waarde vast. Daarop werden alle aanwezigen getest. Werknemers met een te hoge waarde werden naar het ziekenhuis gebracht.
 

Het bedrijf werd ontruimd. Een zestigtal arbeiders werd gecontroleerd op CO. Ze moesten een blaasproef afleggen. Als de waarde te hoog was, werden ze overgebracht naar het ziekenhuis. Daar volgde dan een bloedproef.  In totaal zijn 36 mensen naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de hoge CO-concentratie wordt verder onderzocht. Mogelijk heeft een heftruck de CO veroorzaakt. Het bedrijf wordt nu verlucht.
 

Videospeler inladen...

Meest gelezen