Opa Grob uit Essen wordt 100 jaar en viert dat op coronaveilige manier

Leo Grob uit Essen keek ernaar uit om op zijn 100ste verjaardag een groot feest te geven, maar daar stak corona een stokje voor. Hij werd vandaag door vrienden en familie wel op een andere manier in de bloemetjes gezet. "Eerlijk gezegd, hou ik niet zo van verrassingen", zegt hij.

Door de coronamaatregelen kon een groot feest voor Grob zijn verjaardag jammer genoeg niet doorgaan. Maar zijn kinderen waren niet van plan om een belangrijke dag als deze zomaar voorbij te laten gaan. "Ik werd vanmorgen getrakteerd op een heerlijk ontbijt, samen met mijn zoon Theo en kleindochter Elke. Dat was een mooie start van de dag en wie weet wat de dag nog zal brengen", aldus Grob.

De dag bracht nog veel meer verrassingen. Via Skype feliciteerden heel wat mensen de eeuweling met zijn verjaardag. Ook zijn dochter Wilma, die in Australië woont, maakte even tijd voor een virtuele babbel. "Ik ben haar in mijn leven 10 keer gaan bezoeken maar nu ben ik er te oud voor. Als het niet meer gaat, moet je stoppen. Net zoals autorijden. Dat heb ik ook nog gedaan tot vorig jaar. Maar dan heb ik aan mijn zoon gezegd dat hij alle formaliteiten maar in orde moest brengen om mijn rijbewijs weer in te trekken", vertelt Grob.

 

Later op de dag kwamen zijn (klein)kinderen en familieleden hem een gelukkige verjaardag wensen vanop de parking aan zijn serviceflat. Als bewoner op de eerste verdieping met uitzicht op de parking kon de eeuweling alles vanop de eerste rij volgen.

Meest gelezen