Oud-politicus Roger Roobaert uit Halle overleden: "Enfant terrible van de Halse politiek"

In Halle is Roger Roobaert overleden, hij was jarenlang gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter. Roobaert werd gezien als het "enfant terrible" van de Halse politiek, hij nam nooit een blad voor de mond. Hij dreef de toenmalige burgemeester ooit zover dat die een pint in het gezicht van Roobaert gooide. 

Voormalig gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter Roger Roobaert is op 86-jarige leeftijd overleden. Roobaert is een bekend figuur in Halle. Met zijn oppositiepartij Democratie Voor Alles (DVA) haalde hij vaak hard uit naar de meerderheid. Hij kon politieke meningsverschillen op de spits drijven en hij provoceerde graag tijdens de gemeenteraad. Hij bracht ook het blaadje "De Stem van Halle" uit, over alles wat er volgens hem fout liep in de stad. 

Bier in het gezicht

Roobaert had vooral veel kritiek op het beleid van de CD&V, de partij waar hij zich van afgescheurd had. Soms ging het om persoonlijke vetes, zoals die met oud-burgemeester Dirk Pieters van CD&V. Tijdens een feestje waar Roobaert zijn afkeer voor Pieters nog maar eens laat merken, verliest de burgemeester zijn geduld en gooit bier in het gezicht van Roobaert. Later hebben de twee zich wel verzoend en werd Roobaert zelfs OCMW-voorzitter.

Het succes van Roger Roobaert bleef lokaal, hij brak niet door in de nationale politiek. Pogingen om verkozen te geraken voor Vivant of Lijst Dedecker draaiden op niets uit. In 2012 stopte hij met de politiek. 

Meest gelezen