Budrul Chukrut / SOPA Images

Nog maandenlang productieproblemen bij PlayStation 5 verwacht door tekort aan computerchips

Door een tekort aan halfgeleiders dreigen er nog maandenlang te weinig exemplaren van de nieuwe spelconsole PlayStation 5 beschikbaar te zijn. Dat heeft Jim Ryan, de CEO van de gamingdivisie van Sony (Sony Interactive Entertainment), gezegd aan de Britse krant Financial Times.

Door het tekort aan computerchips kan Sony zelfs niet garanderen dat er voldoende consoles geproduceerd kunnen worden om de vraag te volgen tijdens de volgende eindejaarsperiode. Aan de Duitse krant Die Welt zei Ryan dat Sony met name op de Europese markt zal focussen om er in consoles te voorzien.

Bekijk hier een reportage uit "Het Journaal" van 11 juni 2020 over de lancering van PlayStation 5 (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

In november en december gingen 4,5 miljoen exemplaren van de nieuwe PlayStation over de toonbank, maar volgens het bedrijf waren de verkopen nog hoger geweest zonder de knelpunten in de bevoorrading. De toeleveringsproblemen zijn des te pijnlijker aangezien de coronapandemie gaming een enorme boost heeft gegeven, waar concurrent Nintendo met zijn Switch-console wel van heeft kunnen profiteren.

Het tekort aan computerchips is ook een gevolg van de coronapandemie. Doordat veel mensen thuis moeten blijven, is de vraag naar elektronica, zoals smartphones en laptops, fors gegroeid en hebben chipbedrijven moeite om aan de vraag te voldoen.

Voorts kondigde Ryan een nieuwe virtual-realitybril voor de PlayStation 5 aan. Wanneer die precies in de winkelrekken zal liggen, is nog niet bekend.

Meest gelezen