Steward slaat klant neer Aldi-filiaal Zemst en krijgt mogelijk werkstraf  

Een student die als steward werkte in het Aldi-filiaal in Zemst, moet zich verantwoorden voor slagen en verwondingen van een klant. Hij zou door het lint gegaan zijn bij een discussie rond de coronamaatregelen, en sloeg de klant tegen de grond. Het parket van Halle-Vilvoorde vordert een werkstraf van 120 uur.

Bij een discussie rond het respecteren van de anderhalvemeterregel is de student, die in april vorig jaar werkte als steward bij een Aldi-filiaal in Zemst, helemaal door het lint gegaan. Verschillende getuigen zagen hoe hij een klant op de grond duwde, en daarna het slachtoffer nog enkele slagen toediende. De student volgt al jarenlang karatelessen. De openbare aanklager oordeelde dan ook dat hij ervaring had met gevechtssituaties, maar betaald werd om de kalmte te bewaren. 

De advocaat van de beklaagde pleitte dan weer voor een vrijspraak. Volgens hem ging het om wettige zelfverdediging, nadat hij eerst een duw gekregen had van de klant. Er hangt de student een werkstraf van 120 werkuren boven het hoofd. Uitspraak valt op 23 maart 2021. 

Meest gelezen