AFP or licensors

Britse prins Philip (99) heeft een infectie en moet nog "verschillende dagen" in ziekenhuis blijven

De Britse prins Philip moet nog wat langer in het ziekenhuis blijven. Dat heeft Buckingham Palace laten weten. De 99-jarige prins en echtgenoot van koningin Elizabeth II heeft een infectie.

De prins werd vorige week dinsdag uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij zich niet goed voelde. Meer informatie werd er aanvankelijk niet gegeven, maar nu heeft het koninklijk paleis bekendgemaakt dat de 99-jarige prins een infectie heeft. Welke is niet bekend.

Philip zal daarom nog zeker verschillende dagen in het ziekenhuis moeten blijven. De prins is rustig en reageert op de behandeling, staat in een kort persbericht te lezen.

Volgens prins Edward, een van zijn zonen, voelt Philip zich "al veel beter". "Hij kijkt er naar uit het ziekenhuis weer te verlaten, wat heel positief is, dus we houden de vingers gekruist", zei hij aan Sky News.

Prins Philip wordt in juni 100 jaar. Zowel hij als koningin Elizabeth (94) werden in januari gevaccineerd tegen COVID-19. Het vorstelijk paar verblijft al maanden in lockdown in Windsor Castle.

Meest gelezen