Jan De Meuleneir - Photo News

Vlaamse artiesten spelen 24 uur lang live in Sportpaleis, 1 jaar na lockdown: "Hartverwarmend hoeveel artiesten meedoen"

Op 12 maart 2021 is het een jaar geleden dat de concertzalen de deuren sloten door de coronamaatregelen. Omdat artiesten ongelooflijk veel zin hebben om weer op te treden, gaan ze op 12 maart 24 uur lang non-stop muziek maken in het Sportpaleis in Antwerpen. Het optreden wordt live gestreamd. Initiatiefnemer en muzikant Miguel Wiels: "Al meer dan 100 artiesten hebben toegezegd om belangeloos mee te doen".

Het zal op 12 maart precies een jaar geleden zijn, dat ons land voor het eerst in lockdown ging door het coronavirus. Optredens kunnen al zo goed als een jaar niet, toch niet voor volle zalen. De sector van de live muziek is één van degene die heel zwaar getroffen is. Nu willen meer dan 100 artiesten laten zien, dat de zin heel groot is om weer op te treden.

Het liveoptreden gaat maar liefst 24 uur duren en er doen al zeker meer dan 100 artiesten mee. Het optreden start op 12 maart om 18 uur op het binnenplein van het Sportpaleis in Antwerpen. Initiatiefnemer Miguel Wiels "Het is de bedoeling dat we 24 uur non-stop muziek gaan maken. Ik ben natuurlijk al wel eens langer dan 24 uur wakker gebleven maar 24 uur lang optreden is ook voor mij een primeur", zegt hij al lachend in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

24 uur lang optreden is ook voor mij een primeur

Muzikant en initiatiefnemer Miguel Wiels

"Het begon als een gek idee en het is nu helemaal uit zijn voegen gebarsten, we kunnen dus niet meer terug", lacht hij. Al meer dan 100 artiesten gaan één of meerdere liedjes brengen met Miguel Wiels en zijn band. 't Zijn artiesten uit verschillende genres, van kleinkunst, naar rock, tot schlagers, en popmuziek in het Engels, Nederlands en Frans. Heel de muziekwereld mist die liveconcerten. "We willen op 24 uur inhalen wat we al een jaar hebben moeten missen. We geven een positief signaal want we hebben er weer zin in en hopen voor het publiek hetzelfde en we doen het zonder repeteren", zegt Wiels met een knipoog.

De namen van de artiesten worden pas vanaf volgende week bekendgemaakt maar al meer dan 100 hebben toegezegd en het aantal deelnemende muzikanten zal nog oplopen. Het wordt een bonte mix van genres. Er staat een setlist van zo'n 400 nummers klaar. De optredens zijn 24 uur lang live en gratis te volgen via de app en de website van HLN.

Meest gelezen