foto: VC Greenyard Maaseik

Volleybalclub Maaseik reist af naar Sint-Petersburg met heel wat tussenstops: "Het was precies trein-tram-busdag!"

Volleybalclub Maaseik is afgereisd naar Sint-Petersburg voor de halve finale van de CEV cup, een reis die maar liefst 16 uur geduurd heeft.  De club kon geen rechtstreekse vlucht nemen, en is dus daar geraakt met de auto, de trein, twee vliegtuigen en een bus. 

Volleybalclub Maaseik speelt morgenavond de halve finale van de CEV Cup, de tweede Europese competitie voor mannenteams van volleybalclubs. Ze spelen in en tegen Sint-Petersburg. Dat is al een hele opdracht, maar bovendien was ook de verplaatsing naar daar een echte uitdaging. "Reizen naar Rusland is altijd bijzonder, maar nu in coronatijden wordt het echt moeilijk", zegt manager Dieter Leenders. "Er zijn weinig rechtstreekse vluchten te vinden en dus hebben we het anders moeten oplossen." 

En dat werd dus een zeer afwisselend programma van auto/trein/trein/vliegtuig/vliegtuig/bus. "Het is een beetje trein-tram-busdag geworden", lacht Leenders. "Eerst vertrokken we met de wagen naar Duitsland, naar Mönchengladbach, daar namen we de trein en moesten we overstappen in Duisburg. We reden dan naar Frankfurt, waar we het vliegtuig genomen hebben tot Moskou. En daar hebben we dan een vlucht naar Sint-Petersburg genomen."

Douane

Veel schakels in de route, maar het is toch goed afgelopen. Alleen aan de douane verliep het moeilijk. "Het is al vaak moeilijk om Rusland binnen te komen met je visum. Het toeval wil dat we in Moskou samen aan de controle stonden met de volleybalclub van Montpellier, die ook in de CEV Cup spelen. En daar werden de paspoorten ook nog eens door elkaar gegooid. Daardoor hadden we nog bijna onze vlucht gemist!" 

Na zo'n reis moeten de mannen er wel klaar voor zijn. Ze mogen wat langer slapen, goed uitrusten en in de fitness een aangepast programma volgen. En mentaal ook bekomen, om het verlies van de bekerfinale afgelopen weekend tegen Roeselare te verteren. "Dat is sport, je moet die knop omdraaien en de nieuwe uitdaging aanvatten. Daarmee is het misschien goed dat we niet thuis zitten, maar samen als groep op reis zijn!" 

Meest gelezen