Voortaan 350 euro boete bij niet opruimen hondenpoep in politiezone HEKLA

De gemeenten van de politiezone HEKLA gaan extra streng optreden tegen hondenpoep. De gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar zijn het beu dat hondeneigenaars de uitwerpselen van hun dier vaak niet opkuisen. Er komen nu affiches en wie betrapt wordt zal meteen de hoogste GAS-boete van 350 euro moeten betalen.

Uit onderzoek blijkt dat in de politiezone HEKLA één op de tien hondenbaasjes de hondenpoep laten liggen. De politie en de gemeenten zijn dat nu meer dan beu en zullen daarom extra streng optreden en starten met een nieuwe sensibiliseringscampagne. Die campagne moet duidelijk maken dat hondenpoep niet alleen een grote ergernis is, maar ook ongezond. Zowel mens als dier kunnen er ernstig ziek van worden en het tast de ondergrond aan.

(Lees verder onder de foto)

Wie betrapt wordt zal meteen de hoogste GAS-boete  van 350 euro moeten betalen. Ook als je geen hondenpoepzakjes op zak hebt, kan je een GAS-boete krijgen. Met de nieuwe affichecampagne 'Woef! Niks vergeten?' wordt dit duidelijk gemaakt. Wie hondenpoep ook ergerlijk vindt, kan de affiche downloaden op de website van één van gemeenten, ze afhalen aan de balies van de gemeenten en bij de politiezone HEKLA. De politie zal ook extra controles uitvoeren.

Meest gelezen