Franse acteur Gérard Depardieu aangeklaagd voor verkrachtingen

Acteur Gérard Depardieu, een van de monumenten van de Franse film, is in december 2020 aangeklaagd voor verkrachtingen en seksuele aanrandingen. Dat heeft het Franse persbureau AFP uit een bron dicht bij het dossier vernomen en is door een gerechtelijke bron bevestigd. Depardieus advocaat betreurt dat "deze informatie publiek wordt"

De 73-jarige, Franse acteur Gérard Depardieu is op 16 december vorig jaar aangeklaagd voor verkrachtingen en seksuele aanrandingen. Dat meldt het Franse persagentschap AFP Het gaat om feiten die hij zou gepleegd hebben in de zomer van 2018. Het slachtoffer zou een jonge actrice zijn.

De vrouw legde eind augustus 2018 een klacht neer bij de gendarmerie nadat ze volgens haar twee keer was verkracht in de Parijse woning van de acteur, op 7 en 13 augustus. Het parket van Parijs seponeerde de zaak in de zomer van 2019. Het onderzoek kon de aantijgingen niet hard maken, zo klonk het. 

Bekijk hier de journaalreportage over de zaak uit augustus 2018 en lees daarna verder.

Videospeler inladen...

Onderzoek opnieuw geopend

Maar in de zomer van 2020 boog een onderzoeksrechter zich opnieuw over de zaak, na een klacht met burgerlijkepartijstelling. Op 16 december 2020 werd de Franse acteur aangeklaagd voor verkrachtingen en seksuele aanrandingen.

Depardieu betwist de feiten die hem ten laste worden gelegd totaal

Advocaat van Gérard Depardieu

Depardieus advocaat betreurt dat "deze informatie publiek wordt". De acteur is op vrije voeten, en laat via zijn advocaat weten dat hij "de feiten die hem ten laste worden gelegd totaal betwist". 

Gérard Depardieu was vooral in de jaren 70 en 80 een van de grote sterren van de Franse cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Le dernier métro", "Novecento", "Tous les matins du monde" en "Cyrano de Bergérac".

Een advocate van de actrice vraagt het privéleven van haar cliënte te respecteren. Volgens een bron dicht bij het onderzoek is Depardieu een vriend van de familie van het slachtoffer. 

Meest gelezen