Archieffoto FC Gierle

Al voor de vierde keer reclamepanelen gestolen bij FC Gierle: "Ze kijken de kat uit de boom en dan slaan ze toe"

Bij voetbalclub FC Gierle zijn nu al voor de vierde keer reclamepanelen gestolen. Dit keer gaat het om een 30-tal panelen die in totaal 4.500 euro waard zijn. De club staat machteloos omdat verzekeren tegen diefstal te duur is en camera's vermoedelijk niet zouden helpen. De politie is op zoek naar getuigen. 

FC Gierle werd de afgelopen tijd al verschillende keren het slachtoffer van diefstal. Telkens de panelen vervangen worden, verdwijnen ze opnieuw. Het lijkt er dus op dat iemand de velden in de gaten houdt. "Het is alsof ze de kat uit de boom kijken om te zien wanneer ze kunnen toeslaan", zegt Paul Felix van het bestuur van de club. "Voor ons is het onmogelijk om te controleren of iedereen die op ons veld komt, gelinkt is aan één van onze jeugdspelers. Voor dieven is het dus een peulenschil om even langs te komen en hun slag te slaan."

Voor de club is het moeilijk om hier iets tegen te doen. "De terreinen liggen in natuur- of recreatiegebied en je verzekeren tegen diefstal kost stukken van mensen. Het is altijd bang afwachten maar ik denk niet dat we daar veel tegen kunnen doen." Ook camera's zijn geen optie. "Met een mondmasker zijn ze niet herkenbaar, en meestal plakken ze ook nog eens hun nummerplaten af."

Camera's? Met een mondmasker zijn ze niet herkenbaar en meestal plakken ze hun nummerplaten af

Paul Felix van FC Gierle

Elk reclamepaneel dat gestolen wordt, kost 150 euro en moet worden vervangen omdat de sponsors betaald hebben voor de reclame. Paul Felix vermoedt dat de panelen naar het buitenland worden gebracht. "Wellicht zijn de panelen niet bedoeld voor de binnenlandse markt. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand uit de buurt zich gaat verbranden aan de diefstal van lokale panelen."

De politie Regio Turnhout vraagt getuigen om zich te melden. Wie iets gezien heeft tussen 23 uur maandagavond en 10 uur dinsdagochtend, of wie de panelen ergens te koop ziet, wordt gevraagd dat te melden aan de politie. 

Meest gelezen