Frauke Van den Broeck

Rode Duivels op groot scherm en  openluchttheater vervangt Hee Tervuren

Tervuren schrapt het festival Hee Tervuren, maar de gemeente zorgt wel voor een alternatief. Van 12 juni tot 26 juli wordt het grasveld in de Koninklijke Moestuin omgetoverd tot een coronaproof evenementendorp. Daar zullen allerlei coronaveilige activiteiten georganiseerd worden.

"We beginnen op zaterdag 12 juni met de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK. Die zal te zal zien zijn op grote schermen, dus laten we hopen dat ze het zeker halen tot aan de finale", lacht schepen Christine Tinlot. "Veel van onze inwoners zullen waarschijnlijk niet op vakantie kunnen vertrekken, en als we elke drie dagen iets kunnen voorzien in onze moestuin, dan is dat toch een mooie manier om samen terug een start te  maken in de samenleving. En laten we hopen dat het mooi weer wordt."

Ook in de theaterzaal van CC De Warandepoort zullen er dit voorjaar geen voorstellingen te zien zijn. En omdat de cultuursector in het algemeen het nog moeilijk heeft, voorziet de gemeente optredens op het grasveld van de Koninklijk Moestuin tot 26 juli. Verder zijn er nog Comedy Nights, openluchttheater, filmavonden, sportactiviteiten en picknicks. Ook de verenigingen van Tervuren kunnen op het terrein evenementen organiseren.

Meest gelezen