Westend61 / Kai Jabs

Beenhouwer Bart uit Zoersel: "Al tientallen kilo's barbecueworsten gedraaid, ongezien in februari"

Op de Kempense zandgrond kan het kwik vandaag 20 graden halen. De temperatuur zal nog hoger zijn op de grill van vele Kempenaren. "De barbecuepaketten vliegen de deur uit, ongelooflijk voor februari", zegt Butcher Bart Van Dijck uit Zoersel op Radio 2 Antwerpen.

"Wij zijn al van 's morgens vroeg bezig met de voorbereidingen van ons barbecue-assortiment", vertelt slager Bart Van Dijck in "Start Je Dag". "Ik kan echt niet zeggen hoeveel barbecueworsten we al gedraaid hebben maar het zijn zeker tientallen kilo's. Nu ben ik bijvoorbeeld brochettes aan het maken." In de Kempen kan het vandaag tot 20 graden warm worden. "Mensen willen echt buiten zijn in de tuin. Onze barbecuepaketten verkopen als zoete broodjes. Dat heb ik in februari nog nooit meegemaakt", zegt Bart. "Onze slagerij was net een weekje dicht. We gaan dus van de sneeuw en de stoofpotjes direct naar de zon en de grill."

Kleine bubbel, beter vlees

Butcher Bart merkt dat klanten in zijn slagerij andere keuzes maken door de coronacrisis. "Je kan enkel in een kleine bubbel barbecueën. Klanten kiezen daarom vaker een beter en duurder stuk vlees. Ook onze slaatjes en rauwkost voor bij de barbecue zijn populair." Zijn er ook te grote groepen die vlees bestellen voor verboden lockdownfeestjes?  "Daar kan ik eigenlijk niet van meespreken. Wij zien allemaal heel normale bestellingen. Dat is dus goed nieuws", zegt Bart. "En uiteraard ga ik straks ook zelf mijn barbecue aansteken." 

Meest gelezen