Middelbare school Pont de Bois, in Saint-Cheron
AFP or licensors

Bij gevechten tussen Franse rivaliserende jongerenbendes zijn in twee dagen tijd twee 14-jarigen omgekomen

Ten zuiden van de Franse hoofdstad Parijs zijn in twee dagen tijd twee 14-jarigen omgekomen bij gevechten tussen jongerenbendes. Dat heeft de Franse politie gemeld. De minderjarigen kwamen om het leven door messteken, een derde slachtoffer raakte zwaargewond. De minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft daarop versterking naar de regio gestuurd. Gevechten tussen jongerenbendes lijken toe te nemen in Frankrijk, er worden ook steeds vaker steekwonden bij dit soort gevechten gemeld. 

In de gemeente Saint-Chéron, in het departement Essonne ten zuiden van Parijs, kwam het maandag tot een vechtpartij tussen twee rivaliserende jongerenbendes. Het ging om schoolkinderen van allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. De veertienjarige Lilibelle G. kwam daarbij om het leven door een messteek in de maagstreek. Ze werd nog naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar ze stief er aan haar verwondingen. 

Zes minderjarigen opgepakt

Er werden zes minderjarigen tussen 13 en 16 jaar opgepakt en verhoord door de politie, een van de opgepakte jongeren heeft bekend dat hij de dodelijke messteek deed. "Hij is al bij de rechtbank bekend voor twee misdrijven, maar misdrijven zonder geweld", maakte een officier van justitie bekend. De zes zouden met het openbaar vervoer naar Saint-Chéron zijn afgereisd om er te gaan vechten. Het parket heeft een onderzoek geopend.

Versterking van 100 agenten

In hetzelfde departement in de gemeente Boussy-Saint-Antoine stierf gisteren een veertienjarige jongen, een dertienjarige jongen raakte zwaargewond. Ook zij werden neergestoken tijdens een vechtpartij tussen twee jongerenbendes. Het parket is ook hier een onderzoek gestart. 

De minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft aangekondigd actie te ondernemen tegen de jongerenbendes. Hij heeft honderd politieagenten als versterking naar de regio gestuurd. 

Meest gelezen