De Moor Muller

Carnavalisten in Merelbeke krijgen hun eigen carnavalshal: "Geen jaarlijkse zoektocht meer naar een carnavalsloods"

Op het terrein van het recyclagepark in Merelbeke komt er een nieuwe carnavalswerkplaats. De gemeente gaat er ook een multifunctioneel gebouw voor de uitleendienst neerpoten. Ook de administratieve gebouwen van het recyclagepark worden vernieuwd.

De nood aan een eigen werkplaats voor de carnavalisten was er al langer. Al 15 jaar zochten de carnavalisten van Merelbeke naar een geschikte locatie. Volgens schepen Luc Van Huffel (Open VLD) was het steeds moeilijker een juiste plek te vinden. " Carnavalisten  zaten vaak in remises te werken, bergplaatsen van bloemisten . Maar bloemisten verdwenen, en carnaval bleef bestaan. Daarom werd het jaar na jaar moeilijker om locaties te vinden. Het was niet alleen een moeizame zoektocht, ook de kosten om loodsen te huren wogen door. "

Oplossing op de site van het containerpark

Volgens schepen Luc Van Huffel was de gemeente al een tijd op zoek naar een geschikte locatie. " Eerst keken we in de omgeving van Merelbeke Flora, maar daar was de ruimte beperkt. Op de site van het containerpark, net buiten het centrum, zagen we enkele opportuniteiten. Het ligt net buiten het centrum en is voor de carnavalisten goed bereikbaar. Als we daar zo'n carnavalloods bouwen, hebben we ineens ook de mogelijkheid om de site op te waarderen. De bouw start in 2022 en kost de gemeente 780.000 euro. Over 20 jaar is de gemeente eigenaar van de loods. 

Mooie carnavalstraditie

Merelbeke viert volgend jaar zijn 55ste carnavalseditie. "We willen de traditie naar de toekomst verzekeren en willen dus investeren in onze acht carnavalsgroepen", aldus schepen Van Huffel.

Meest gelezen