© lev dolgachov - creative.belgaimage.be

De Leuvense kotstudent is terug: "Meer en meer pv's voor kotfeestjes met vijf tot vijftien studenten"

Tijdens de eerste twee maanden van 2021 heeft de Leuvense politie 450 coronapv’s uitgeschreven. 280 pv’s hadden betrekking op illegale samenscholingen, waaronder een aantal kotfeesten. Dat heeft de Leuvense korpschef Jean-Paul Mouchaers dinsdagavond gezegd tijdens de gemeenteraadscommissie veiligheid.

Volgens de Leuvense korpschef Jean-Paul Mouchaers zijn de kotfeesten hoe langer hoe meer een ‘prangend probleem’. "Mijn agenten moeten meer en meer tussenkomen na meldingen wegens overlast", zegt Mouchaers. "We zien telkens vijf tot vijftien studenten in een beperkte ruimte, zonder mondmasker en het houden van afstand”. Daarnaast wees Mouchaers erop dat de regelgeving over wat mag en niet mag op een studentenkot nog altijd onduidelijk is. 

Met het goede weer stelt de Leuvense politie ook meer samenscholingen in de Leuvense parken vast. "We treden daar in de eerste plaats ontradend en sensibiliserend op, indien nodig beboeten we." Omdat de toeloop in het Sluispark aan de Vaartkom elk dag dermate groot is, is de politie daar sinds kort elke avond aanwezig tussen 18 uur en middernacht. 

Meest gelezen