Foto: district Wilrijk

Geitestoet schuift nog een jaar op, naar 2022: "Onmogelijk om nu af te spreken met 1.000 figuranten"

De achtste editie van de Geitestoet in Wilrijk, een grote historisch-folkloristische stoet met praalwagens en meer dan 1000 figuranten die de geschiedenis van Wilrijk uitbeelden, wordt nog een jaar langer uitgesteld. De nieuwe datum is 25 september 2022. Door corona is het voor de vrijwilligers nog altijd niet mogelijk om bijeen te komen om de stoet voor te bereiden. 

De Geitestoet wordt om de vijf jaar georganiseerd en zou normaal plaatsvinden in september 2020, maar ook hier strooide corona roet in het eten. De stoet werd uitgesteld naar september 2021 maar ook dit jaar zien de organisatoren en het district het nog niet zitten om de stoet voor te bereiden. 

De stoet moet tussen 1000 en 1500 deelnemers hebben, anders is het geen Geitestoet meer

Gilbert Van Nuffel van vzw Geitestoet

"Er lopen meer dan 1000 figuranten mee", legt Gilbert Van Nuffel van de vzw Geitestoet uit, "en die kunnen nog altijd niet samenkomen om te vergaderen of om praalwagens te maken. We hebben daar ook scholen voor nodig en als de maatregelen nog niet meteen versoepeld worden, levert dat praktische problemen op. We moeten genoeg figuranten vinden die willen meewerken." Daarnaast zijn er ook sponsors nodig, maar geld willen de organisatoren nu niet gaan vragen aan middenstanders en bedrijven. 

(Lees verder onder de foto.)

De Geitestoet in een kleinere versie laten uitgaan, was geen optie. "De Geitestoet is een traditionele optocht die in 1965 voor het eerst is uitgegaan. De stoet wil het historische van Wilrijk benadrukken en tussen 1000 en 1500 deelnemers hebben. Het parcours moet ook lang genoeg zijn om de hele stoet te laten uitgaan. Aan die traditie willen we niet raken, want dan is het geen Geitestoet meer."

Afspraak dus op zondag 25 september 2022. Naar de vorige Geitestoeten kwamen tienduizenden mensen kijken.

Meest gelezen