Huwelijksjubilarissen krijgen deurconcert cadeau: "We hebben zelfs een klein dansje gedaan!"

De gemeente Hechtel-Eksel heeft de koppels die hun gouden of diamanten huwelijksverjaardag vieren getrakteerd op een deurconcert. Het is een alternatief in coronatijden voor de gebruikelijke receptie die normaal gezien wordt georganiseerd. 

Een gouden bruiloft (50 jaar getrouwd) of een diamanten bruiloft (60 jaar getrouwd) is meestal een goede reden voor een groot feest. En voor felicitaties van het gemeentebestuur. Maar door de coronamaatregelen kan dat nu allemaal niet doorgaan. Daarom hebben ze bij de gemeente Hechtel-Eksel een alternatief bedacht: een coronaveilig deurconcert! 

Zo zullen maar liefst 43 huwelijksjubilarissen deze week gevierd worden in de gemeente, met de burgemeester en een schepen erbij. Artiest Wederzijds Genoegen brengt een lied met zijn accordeon, vanop afstand en van achter een plastic scherm. 

We hebben gezongen en zelfs een klein dansje gedaan. Het was echt prachtig, een dag om nooit te vergeten!

Jacqueline - 60 jaar getrouwd

Hubert en Jacqueline, vorig jaar 60 jaar getrouwd, waren helemaal in de wolken met de verrassing. "De muzikant heeft een paar liedjes gespeeld, waaronder 'Laat de zon je hart'", zegt Jacqueline. "We hebben gezongen en zelfs een klein dansje gedaan. Het was echt prachtig, een dag om nooit te vergeten!" 

Naast het deurconcertje krijgen de jubilarissen een erediploma,  geschenkbonnen en een felicitatiekaart. En: de burgemeester maakt ook nog felicitaties van de koning aan hen over.

Videospeler inladen...

Meest gelezen