Herman Engbers/ hollandse hoogte

Inwoners Deinze ongerust over brief over coronatest: "Het is geen oplichting, maar écht", zegt de stad

In Deinze was er even ongerustheid over een brief waarin gevraagd werd om een coronatest te laten afnemen. De brief kwam niet van het stadsbestuur en dus vermoedden sommige inwoners oplichterij. De stad stelt nu gerust: "Dit is een officiële brief. Er zijn veel besmettingen in een bepaalde wijk, we willen er iedereen testen.”

Op sociale media circuleert een brief die enkele inwoners van Deinze hebben ontvangen. In de brief werd aan de inwoners gevraagd om op een bepaald tijdstip buiten te gaan staan om een sneltest te laten afnemen. Enkele inwoners vonden dat verdacht, dachten aan een oplichter, en wilden daar online voor waarschuwen. De stad laat nu weten dat het wel degelijk om een initiatief van de eerstelijnszone gaat. 

Testen aan huis

“De ophef over de brief is eigenlijk een teken dat de opsporing in onze stad goed werkt”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “We hadden vastgesteld dat er in een bepaald gebouw meerdere besmettingen waren. De eerstelijnszone heeft dan beslist om iemand bij de mensen aan huis te laten komen om een test af te nemen. De oproep in de brief is dus wel degelijk echt.”

De volgende keer zullen we zo'n brief misschien sturen vanuit het stadsbestuur, dat komt duidelijker over

Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester Deinze

“De brief is niet verzonden vanuit het stadsbestuur, en dat heeft voor ongerustheid gezorgd”, gaat Vermeulen verder. “We hebben geleerd dat we dat de volgende keer beter wel doen. Want als inwoners een brief niet geloven, dan haalt het weinig uit dat we veel mensen bereiken.”

De stad gaat nu terugkoppelen met de eerstelijnszone over hoe ze zoiets in de toekomst gaan aanpakken. “We moeten hier goede afspraken over maken. Het is belangrijk dat de mensen in zulke situaties geïnformeerd worden”, aldus Vermeulen.

kasto80

Meest gelezen