Man opgepakt in Brussel die voor 100.000 euro bankbiljetten namaakte met chemicaliën en wit papier 

De federale spoorwegpolitie heeft een man opgepakt in het treinstation van Brussel-Zuid die mensen oplichtte door bankbiljetten na te maken. Dat deed hij door een wit biljet in  chemicaliën te dompelen en daarop een afdruk te maken van een bestaand biljet.

De techniek die de man gebruikt, wordt Wash Wash genoemd.  Witte biljetten worden eerst behandeld met chemicaliën, en daarna wordt een afdruk gemaakt van een bestaand biljet. Vervolgens verkoopt hij die biljetten voor duizenden euro's, samen met de chemicaliën. Later blijkt dan dat die biljetten de vergelijking met echte bankbiljetten niet kunnen doorstaan. 

De politie vermoedt dat de man met deze techniek al voor 100.000 euro mensen heeft opgelicht. Toen de federale politie hem controleerde, had hij 2.500 vellen papier bij zich en flacons met de chemicaliën. Hij werd aangehouden en zijn handel werd in beslag genomen.

Meest gelezen