SOBERKA Richard / hemis.fr

Prijzen om Gentse horecazaken over te nemen dalen: “Veel jonge kandidaat-overnemers willen een zaak starten”

De prijzen om horecazaken over te nemen in Gent zijn aan het dalen, en daardoor zijn er meer kandidaat-overnemers. Dat schrijft De Gentenaar. Opvallend is dat er meer dertigers een zaak willen starten. “Maar de jonge starters kunnen de zaak pas overnemen als de horeca weer open mag", vertelt Philip Wellens van het immokantoor DW Immo in Gent

De horeca heeft het al een tijdje moeilijk door corona. Dat zie je nu ook in de prijzen van de overnames. “De overnameprijzen liggen een stuk lager dan gewoonlijk en daardoor is er heel veel vraag naar horecazaken in en rond Gent”, zegt Wellens. Maar als de jonge ondernemers een zaak kopen, kunnen ze de zaak niet meteen overnemen. Dat kan pas als de horecazaken terug open mogen. "We kunnen wel een overnamecontract opmaken en een voorschot kunnen ze ook al betalen." 

Een horecazaak met een terras is een must voor vele kandidaat-overnemers
Philip Wellens

Het immokantoor heeft nu 25 zaken die klaar staan om overgenomen te worden. Het gaat om restaurants en brasseries. “Jonge overnemers gaan meestal op zoek naar een horecazaak met terras. Een klein terras voor 10 personen is al voldoende. Daarnaast opteren ze ook voor een zaak waar take-away mogelijk is", besluit Wellens.

Meest gelezen